zaterdag 9 augustus 2008

06-08-2008: Dag speen!
















Het werd nu toch echt tijd dat Sam afscheid neemt van zijn speen (had hij nog steeds 's nachts). Zijn voortanden beginnen namelijk al een klein beetje naar voren te staan en da's niet de bedoeling.
We moesten afgelpen woensdag naar de tandarts en hadden Sam al voorbereid dat de tandarts vast ook zou zeggen dat hij zijn speen weg moest gooien. En inderdaad de tandarts vond (uiteraard) ook dat de speen maar in vuilnisbak moest. En als de tandarts dat zegt, dan is dat natuurlijk voor Sam veel belangrijker dan wanneer papa en mama dat zeggen, haha.
Dus 's middag hebben we er een heel ritueel van gemaakt en heeft Sam gedag gezegd tegen zijn speen en hem zelf in de vuilnisbak gegooid. Daarna meteen een kadootje gekregen van mama omdat hij zo knap is.
Toen kwam natuurlijk het moment dat Sam ging slapen. Alles ging zijn gewone gangetje totdat we naar beneden wilden gaan en Sam vroeg "en nog mijn speen". Dus wij tegen Sam "maar die heb je toch zelf in de vuilnisbak gegooid". Oh ja, dat was hij even vergeten. Eerst werd hij een klein beetje boos, maar ja hij had m tenslotte zelf weggegooid, dus kon op ons niet echt boos worden. Sam heeft vervolgens nog een half uur ons geroepen en boven heen en weer gelopen, maar is toen toch in slaap gevallen. De volgende dag duurde het nog maar een kwartier en nu slaapt hij inmiddels al in 5 minuten.
Sam maakt er nu (is de vierde nacht zonder speen) zelfs al grapjes over. Want zegt net voordat we naar benenen gaan "waar is mijn speen" en begint dan zelf al te lachen. Wij moeten dan natuurlijk ook lachen en zeggen dat ie in de vuilnisbak ligt. Waarna Sam zichzelf tegen zijn hoofd slaat en zegt "oh ja, was ik vergeten" (maar niet heus, haha).