zaterdag 5 juli 2008

Foto's vakantie Erperheide 6/6 t/m 20/6/2008 in Peer, het verhaal begint met de foto's onderaan






















En natuurlijk hebben we tijdens onze vakantie heel erg vaak gezwommen. Het liefst wilde Sam elke dag naar de balletjes en het zwembad, maar dat vonden we vaak wat te veel van het goede. De tweede week is Kaj ook niet meer mee wezen zwemmen, omdat hij keelontsteking had. Eerste week is Kaj dus een paar keer meegeweest, maar de tweede week gingen wij steeds alleen om en om met Sam. Sam vond de glijbaan superleuk. Er was een lage waar hij alleen af kon, uiteraard met bandjes en een zwemvest van Center Parcs. Maar ook van de hoogste glijbaan durfde hij af. Stroomversnellinkje tussendoor. En ook een keer op een grote mat waar je dan ook heel hard op moest rennen, omdat je anders in het water viel. En natuurlijk in het golfslagbad.
















Rondom ons boshuis stikte het van de eekhoorns. Echt heel schattig. En ook waren er erg veel kool"meisjes" volgens Sam. Vanaf de eettafel keken we prachtig uit een heel groot raam en terwijl we aan de croissants zaten, riep Sam dan ook vaak heel hard "een eekhoorn". Uiteraard lokten we ze met brood, nadat we ontdekt hadden dat eekhoorns dat blijkbaar ook heel lekker vinden.




We hadden een avondje een steengrill gehuurd inclusief al het eten en hebben heerlijk in ons eigen boshuis gegeten. Het smaakte allemaal super lekker.
Domper aan het eind van het eten was alleen dat Kaj behoorlijke koorts had en we dus toch maar besloten om naar de huisarts te gaan (via de receptie geregeld). Rond 20 uur wij dus naar de huisarts en daar bleek dat Kaj flinke keelontsteking had. Hij kreeg antibiotica en extra paracetamol (siroop), waarna koorts snel over was en hoest al stukken minder. Gelukkig maar.

De puzzel van kabouter Plop, die we hadden gekocht in Plopsaland, moest natuurlijk wel worden uitgeprobeerd.





Hier probeert Kaj de aandacht van Sam te trekken, hij wil spelen. En gelukkig lukt het....Sam kijkt om. En vervolgens liggen ze samen lief te spelen met de stapelbare auto's van Kaj.



























We zaten vlak in de buurt van Plopsaland Indoor in Hasselt. En toen het een dagje een beetje regende zijn we daar dus naar toe geweest. Was een verrassing voor Sam want die wist van niks. Sam was zo onder de indruk toen we binnen kwamen dat hij eerst nergens in wilde, wij balen. Gelukkig was er al vrij snel een show met Bumba, dus daar wilde Sam uiteraard naar toe. Hij bleef maar op mijn horloge kijken wanneer de grote wijzer boven was, want dan zou het beginnen. Voor de kinderen was het leuk. Kaj keek zelfs ook heel geboeid naar Bumba, kwam zeker door de felle kleuren of zo. Maar wij vonden het vooral veel herrie in de enorme hal (kwam met name door al die gillende schoolreisjes, pffffffff). Na de Bumba show is Sam gelukkig nog in behoorlijk veel attracties geweest. En uit de botsautootjes was hij helemaal niet meer te krijgen...hij had de smaak te pakken gekregen.




















































































We zijn een dagje naar de "Olmense Zoo" geweest. Echt een soort van familiedierentuin. Toen we binnenkwamen zijn we maar meteen aan de lunch gegaan. Sam een pannekoek en toen hij die ophad vond hij de patatjes van mama toch ook wel erg lekker en heeft hij dat bakje ook nog leeg gegeten, heel gezond, haha. De dierentuin scheen bekend te staan om de vele witte dieren: witte tijgers, leeuwen (die heel schattige welpjes hadden) en witte wolven. Sam had van te voren al helemaal zin in het berenbos, dus we moesten eigenlijk linea recta door naar het net aangelegde berenbos. Sam was er niet meer weg te slaan. Ook dat viel gelukkig niet tegen. En ze hadden daar ook nog een roofvogelshow. Was in een gebouw dat leek op een circus met een piste. Tussen de demonstraties door (vogels vlogen vlak over je hoofd) was er ook een clown, die kunstjes deed met papegaaien (op step en rolschaatsen etc), hondjes, paardjes. Aan het eind mochten er wat kinderen meedoen, Sam wilde wel, stak meteen zijn vinger omhoog en omdat we vooraan zetten werd hij in de piste getild en mocht hij de draaiende bordjes omhoog houden. Een heel serieuze taak, aan het gezicht van Sam te zien. Kaj heeft er allemaal heerlijk in zijn buggy naar liggen kijken.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Errug leuke foto's!! Krijg spontaan ook zin om op vakantie te gaan! Gelukkig kan ik dan ook over 2 daagjes dan eindelijk vakantie gaan vieren ;)

Hele dikke kus
goo

09 juli, 2008 10:42

 

Een reactie posten

<< Home