zaterdag 5 juli 2008

Foto's vakantie Erperheide 6/6 t/m 20/6/2008 in Peer, het verhaal begint met de foto's onderaan































Stoere papa Peter




Sam in actie!






















De twee broers samen op het speelkleed. Als Kaj er namelijk op lag wilde Sam meteen ook. En Sam hielp Kaj ook (iets te) graag met rollen, zodat we af en toe moesten ingrijpen. Anders rolde Kaj zo door tegen tafel. Kaj kan trouwens prima zelf rollen hoor!
























Dikke pret op de bank met Kaj, onze lachebek.





























De gemiddelde gezinssamenstelling daar was overigens hetzelfde als die van ons, erg grappig om te zien. Veel belgen, fransen, duiters en ook zelfs engelsen.
Sam noemde ons huis daar trouwens ons "boshuis", want als we zeiden dat we naar huis gingen dan dacht hij dat we weer naar Nederland gingen. Dus noemden we ons huisje daar met zijn allen ons "boshuis".




















Het terrein van Center Parcs was echt megagroot. Er was zelfs een behoorlijk grote kinderboerderij en ook buiten weer heel veel schommels, glijbanen, klimrekken, noem maar op.
Sam vond de geitjes erg lief en Peter moest af en toe de geiten van Kaj af duwen, die waren veel te nieuwsgierig en wilden graag in de buggy kijken. Sam wilde graag op de tractor en vond zichzelf erg stoer!















Dit is een smurfenkoekje, hadden we ontdekt in de Belgische supermarkt. Deze koekjes waren zo ongeveer het enige waarmee we Sam weer mee uit Baluba konden lokken, haha.




































































Bij dit park van Center Parcs was er een "Baluba", dat is een heel groot indoor speelparadijs voor de kids. Voordat we met vakantie gingen, had Sam al erg vaak het boekje van Center Parcs doorgebladerd. Vooral de foto met de "balletjes" vond hij erg interessant. Sam zei dus ook steeds dat we op vakantie gingen naar de balletjes.
Dus toen we op vrijdag aankwamen wilde Sam eigenlijk meteen naar de balletjes, maar daar hadden we eerlijk gezegd geen puf in, dus gingen we zaterdag voor het eerst. Sam was er niet meer weg te slaan, de balletjes vielen gelukkig niet tegen, oef wij blij. Met een soort van stofzuiger kon je balletjes opzuigen en gingen ze omhoog in een grote bak. En om de zoveel tijd kwamen ze dan naar beneden vallen, waar alle kids dus onder gingen liggen en hard gillen natuurlijk. Helemaal geweldig vond Sam dat.
Ook hadden ze een groot springkussen, trampolines, autootjes om in te rijden, grote glijbanen, duplohoek en was er een podium waar vaak animatie was.
Het was alleen elke keer een hele klus om Sam weer mee naar huis te lokken. Want hij zette het meestal op een schreeuwen als we zeiden dat we nu toch echt weer naar huis moesten.

Sam op de slippers van papa













In onze vakantie hebben we Kaj dus voor het eerst in de kinderstoel gezet. We hadden wel zelf een extra stoelverkleiner meegenomen (wisten we uit ervaring toen Sam ook zo klein was), want anders zou de stoel wel erg groot geweest zijn. Kaj vond het reuze leuk in de stoel en het eten geven ging ook meteen een stuk makkelijker, omdat hij nu veel meer rechtop kan zitten dan in de wipstoel.