dinsdag 18 november 2008

15-11-2008: Intocht Sinterklaas
















































Erg vroeg op deze zaterdag, want Sinterklaas kwam met de stoomboot. Om half 10 stonden we al op de kade. En dat was nog precies op tijd voor een plekje aan het water. De sfeer zat er al meteen goed in met een dweilorkest met sinterklaasliedjes. Later kwam er ook nog een drumband bij met majorettes. Leuk die muziek door elkaar, haha.
Rond 10 uur kwam eerst pakjesboot 1,5 en dan eindelijk ging de brug open en kwam de stoomboot eraan met Sint en een heleboel pieten. Eerst vaarde hij voorbij en leek het net alsof hij niet door had dat hij bij ons moest zijn (elk jaar weer hetzelfde, maar het blijft grappig), maar gelukkig meerde hij dan toch aan. Eerst ging Sint nog even zwaaien vanaf het balkon (duurde een eeuw). Maar eindelijk begon hij toen aan zijn tocht naar het centrum. Dat doet de Sint bij ons in het dorp altijd lopend, zodat alle kindjes heel dichtbij kunnen komen.
Sam heeft de Sint wel drie keer een handje gegeven, hij kon er geen genoeg van krijgen (en Sint had het vast niet door met al die kinderen, haha). Als er een piet kwam met pepernoten dan nam Sam er steeds maar 1 of 2, maar één piet vond dat maar niks en vulde Sam's hele capuchon met pepernoten...dus Sam hoefde de rest van de dag (bijna) niet meer te eten, haha.
Ook zijn we nog even op de boot van de Sint geweest (toen Sint eraf was natuurlijk), ja in zo'n dorp kan dat gewoon ;)