maandag 14 januari 2008

14-01-2007: Grote broers





















Wat worden ze allebei toch groot!


Sam was vorige week woensdag met mama naar het consulatiebureau geweest. Sam weegt nu inmiddels 16 kilo en is iets meer dan 1 meter lang. Hij zit dus qua lengte en gewicht boven het gemiddelde, maar ja dat wisten we eigenlijk al en dat is natuurlijk ook niet zo raar met zo'n grote papa. Ook moest Sam een ogentest doen. Allemaal plaatjes werden aangewezen, Sam kreeg een "piratenbril" (bril met 1 oog, haha) en vervolgens moest hij zeggen wat hij zag: nou zelfs de kleinste plaatjes zag hij prima. Bij het plaatje van een theepot riep Sam er telkens "heel heet" achteraan, gelukkig maar dat hij dat goed weet!!
Kaj was vandaag weer aan de beurt voor het consultatiebureau. Die wordt ook flink lang. Kaj is nu 61 cm en weegt 6040 gram. Ook Kaj zit dus boven het gemiddelde en is zelfs zwaarder en langer dan Sam toen hij net zo oud was. Verder volgt Kaj alles goed met zijn oogjes en hij liet zelfs een lachje zien aan de wijkverpleegkundige. Helaas voor Kaj kreeg hij ook de 2 eerste vaccinaties: DKTP-Hib en pneumokokken. Het was even huilen, maar gelukkig was het al snel weer over.

Sam heeft trouwens gisteren de witte muur in zijn kamer versierd met gele viltstift. Hij vond blijkbaar dat de muur te wit was..... Gelukkig vertelde hij uit zichzelf wat hij gedaan had, dus waren we iets minder boos op hem. Maar de schade valt uiteindelijk best mee, want dat geel zie je haast niet op de muur en het is ook maar een heel klein stukje.
Ja dat soort dingen gebeuren als mama Kaj aan het voeden is en Sam weet dat mama dan niet zo snel boven zal komen (en papa was natuurlijk naar Ajax).