zondag 19 november 2006

18-11-2006: Intocht van Sinterklaas



Zaterdag was natuurlijk de dag dat Sinterklaas met de boot aankwam uit Spanje. We waren al weer vroeg op pad, want Sinterklaas zou al om 10 uur aankomen. Om half 10 stonden we dus met Sam bij de kade, net op tijd, want vlak daarna werd het erg druk en dan hadden we geen plaatsje bij het water meer gehad. Er waren muziekpieten die Sinterklaasliedjes speelden en fanfare met marjorettes. Sam vond het allemaal prachtig. Bijna stipt om 10 uur ging de brug open zodat de boot van Sinterklaas erdoor kon varen. Alleen ging de boot heel hard voorbij, Sinterklaas dacht namelijk dat hij in Ouderkerk moest zijn, oh jee. Gelukkig gingen alle kinderen heel hard zingen en toen keerde de boot gelukkig weer om en kwam Sinterklaas toch nog aan wal. Opeens gingen ook nog "per ongeluk" een heleboel trossen ballonnen de lucht in, maar gelukkig hadden de pieten nog meer ballonnen bij zich.
Sam zwaaide de hele tijd heel hard naar de pieten op de boot en riep steeds iets wat klinkt als ..??..klaas. Het eindigt in ieder geval op klaas, maar wat hij daarvoor brabbelt is niet te verstaan.
Sam is blijkbaar nog te klein om bang te zijn voor Sinterklaas en zware pieten, want 's middag kreeg hij in het winkelcentrum nog pepernoten van 2 pieten die op hun hurken voor Sam gingen zitten, maar hij vond het allemaal maar reuze interessant en vooral natuurlijk erg lekker die pepernootjes.