zondag 12 februari 2006

11-02-2006: Overgrootmoeder in Enkhuizen wordt 91







Vandaag zijn we naar de overgrootmoeder van Sam geweest. (Bijna) de hele familie was aanwezig. Sam vond het eerst wel een heel klein beetje eng al die mensen. Maar na een kwartiertje wilde Sam wel op schoot bij tante Marianne. Die krijgt inmiddels al een flink buikje, maar gaat over twee weken ook al met zwangerschapsverlof.
Sam werd flink bezig gehouden met de zelf meegebrachte vingerpoppetjes, deze poppetjes zijn op dit moment ongeveer het favoriete speelgoed van Sam.
Anna vond het ook weer erg gezellig met Sam en wilde hem graag op schoot. Tot onze verbazing hield Anna Sam best lang op schoot (en dat met bijna 11 kilo!). Ze zaten gezellig samen te giebelen, vooral Anna's tanden vond Sam erg interessant. Hij bleef dan ook aan haar lip trekken. En Anna steeds maar vragen "wat doet ie nou" en daarna hard giechelen. Nadat Peter's oma alle cadeaus binnen had, ging ze er weer vandoor met haar rollator (nee hoor ze was gewoon erg moe, ook wel logisch met zo veel familie en op haar leeftijd).

's Avonds gingen we nog eten bij oma (Chinees gehaald). Sam was daar flink ondeugend en had de alarmknop ontdekt die oma bij noodgevallen kan indrukken. Voordat we het doorhadden had Sam dus de knop al ingedrukt. Oma kan gerust zijn, de Thuiszorg reageerde binnen een paar seconden met de vraag of er hulp nodig was.........nou nee, ondeugende Sam was bezig geweest.